dinsdag 15 maart 2016

Mijn opleiding; VerpleegkundigeNatuurlijk volg ik net als elke andere Nederlandse puber, een opleiding. Sinds klein meisje weet ik al dat ik verpleegkundige wil worden, ook al noemde ik het toen nog zuster. Lees snel verder waarom ik dit zo graag wilde!

Bron.


Het moment van groep 8 was aangebroken, bij de musical wouden mijn docenten foto's ophangen van ons waarin we ons toekomstige beroep zouden uitoefenen. Mijn moeder was in die tijd erg bezig met fotoshop en plakte mijn hooft op een zuster, in deze tijd was mijn toekomstbeeld nog om zuster te worden in het ziekenhuis.
Zuster Carmen uit groep 8


(het tekstwolkje zegt: 'Ik ben Carmen en ik ben 22 jaar. Ik werk als zuster in her Wilhelmina ziekenhuis te assen. Het is erg gezellig, want ik werk op de kinderafdeling. Het is soms ook zielig want er liggen ook kinderen met bv. een darmontsteking , die hebben veel last. Ik moet ook 's avonds verhaaltjes voorlezen, Gelukkig slapen de kinderen dan snel.)

Intussen zijn we beland in klas 2 van de middelbare school, ik zat op een VMBO-TL (ook wel mavo) opleiding en koos ervoor om naar VMBO-Kader te gaan zodat ik al de richting zorg en welzijn op kon gaan. In klas 4 schreef ik mij in op de opleiding die ik graag wou doen, dit werd verpleegkundige niv. 4.
(Normaal gesproken kom je vanaf een VMBO-Kader opleiding op een niv. 3 opleiding, maar aangezien ik mijn toelatingstesten goed maakte en een extra vak heb gehad kon ik toch naar niv. 4.)

In tussen zit ik in mijn 2e leerjaar, heb ik 2 stage gelopen en zit ik weer volledig op school.
En valt het me niks tegen, na bijna een volledig jaar tussen de 20 en 32 uur te helpen in de ouderen en verstandelijk gehandicapten zorg weer 5 dagen in de week naar school is wel apart en onwerkelijk.
Ik draaide diensten van 7 en 8 uur, soms in de ochtend andere keren in de avond en regelmatig draaide ik een weekend mee. Ik kwam thuis ging aan het werk met mijn opdrachten, aan het werk bij de AH of nam even tijd voor mezelf en nam een warm bad.
Praktijkles subcutaan injecteren

Intussen heb ik meer vrije tijd, weet ik soms niet meer wat ik er mee moet doen en hang ik regelmatig op zaterdag avond bij mijn vrienden met een wijntje, biertje of een colaatje.

Maar wat leer ik nou in mijn opleidingen, ik heb verschillende lessen die allemaal te maken hebben of met een bepaald werkveld zoals VVT (Verzorgingshuis/Verpleeghuis/Thuiszorg), Ziekenhuiszorg, GGZ (geestelijke gezondheids zorg), En VGZ (verstandelijke gehandicapten zorg).

Naatst deze vakgerichte vakken heb ik ook algemene lessen zoals; VPV.VA (dit is gewoon praktijk les) VPV.HC (Verpleegkundige vaardigeheden, hoorcollege) VP.Rekenen, LOB, Project, Engels, Nederlands en Rekenen.
Uniform jasje.


Wat mij wel tegenviel is dat ik maar 4 uurtjes in de week praktijk les heb, op mijn middelbare school had ik rond de 20 uur praktijk dan is het wel ineens veel minder. De hoeveelheid stage, is ook wel lastig vanaf het 2e leerjaar loop ik 32 uur stage voor 20 weken. Nu vind ik dit persoonlijk best veel omdat je wel intensief werk doet, aankleden, wassen, eten geven, in bed brengen. Na een week was ik helemaal kapot! Gelukkig heb ik dit jaar een erg leuke stage gehad waar ik in de zomervakantie nog aan de slag mag als vakantie kracht!

Intussen wil ik na mijn opleiding, verpleegkundige worden bij defensie!!

Wil je meer weten over mijn opleiding?? Stel je vragen in de reactie's!!

1 opmerking: