donderdag 21 april 2016

Salade met sinaasappel en viooltjes.

Om de lente kriebels terug te brengen in je recepten, heb ik gebruik gemaakt van eetbare bloemen. (Let op: zoek eerst goed uit of je ze kan eten voordat je ze eet, er zijn ook giftige soorten)
Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!




(voor 4 personen)
Benodigdheden:
Salade:
- 3/4 komkommer
- Gemengde sla (zonder rucola)
- 3 zoete sinaasappels
- een hand vol viooltjes

Dressing:
- 2 el Basilico azijn
- 2 el extra vierge olijf olie
- 2 el honing
- 1 tl mosterd
- Sap van 1 sinaasappel
- Peper (om op smaak te brengen.)

Bereidingswijze:
Salade:
- Snijd de komkommer en sinaasappels in stukjes.
- Doe de sla in een kom, leg hierop de komkommer en sinaasappel.
- Pluk de blaadjes van de viooltjes (deze kun je alleen eten) en leg deze op de sla.
- Rasp een beetjes schril van een sinaasappel over je salade

Dressing:
- Doe de Basilico azijn en olijf olie in een kommetje.
- Voeg het tl mosterd toe om, alles goed te kunnen mengen.
- Als alles één geheel is kun je de honing toevoegen.
- Als laatste het sap van één sinaasappel, roer dit goed door.
- Hierna kun je hem nog op smaak brengen met peper.

Smullen maar!! Het smaakt niet alleen fris door de sinaasappel maar ziet er ook nog super leuk uit door de verschillende kleuren van de viooltjes.

Heb jij dit recept na gemaakt? Laat het me weten op social media!
Instagram: @life.and.cook
Facebook: https://www.facebook.com/lifeandcook.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen