dinsdag 23 februari 2016

7 tips & tricks om beter te leren!

Iedereen heeft het wel eens, een week waarin je zo veel huiswerk hebt. Dat je door de bomen het bos niet meer ziet, je begint aan het één maakt dat half af en werkt verder aan iets anders waardoor je er vervolgens om middernacht achter komt dat je het niet helemaal klaar had.
Of die wel begeerde toets weken, waarin je tig hoofdstukken moet kennen maar waarvoor je alleen de ochtend ervoor hebt geleerd en het toch presteert om een voldoende te halen, pieuwww!
Hieronder een aantal tips & tricks om je beter te kunnen focussen op je schoolwerk!

Bron.


1. Ga niet uren achter elkaar zitten leren, doe huishoudelijke taken of andere dingen tussendoor. Ik vind het altijd heerlijk om op een drukke huiswerk dag tussendoor even hard te lopen, hierbij kan ik even aan niks denken en daarna weer met volle moed verder!
2. Zorg voor een goede houding, als je niet aangenaam zit gaat hier je aandacht heen waardoor je niet zoveel opslaat.
3.   Als je gemakkelijk afgeleid word zorg dan dat je je afsluit, zet je telefoon uit en klik de pagina’s zoals facebook en girlscene weg.
Bron.
4.   Markeren is een goede manier, als je alleen de hoofdpunten weet te vinden.  Ik persoonlijk schijf liever een samenvatting want mijn boeken worden dus volledig groen, roze of geel, wat me brengt op punt 5!
5. Schijf een samenvatting, hierdoor lees je de stof je verwerkt het in een tekst en die tekst kun je op andere momenten nog gebruiken om te herhalen zo filter je de stof voor jezelf.
6. Deze lijkt me logische, maar begin niet pas 1 dag van te voren met het leren voor je toets! Het kost nou eenmaal tijd om alles goed in je op te nemen.
7. En als laatste, als ik mijn medische termen moet leren gebruik ik graag www.wrts.nl hierop kan ik gewoon makkelijk de woorden leren zonder dat ik uren voor me uit staar naar een papiertje waar ik niks van oppak.


Heb jij nog een goede tip? Of Heeft iets hiervan je goed geholpen laat het dan even weten in een reactie!!

1 opmerking: