dinsdag 9 februari 2016

3 Superfoods + receptje.

Superfoods, je hebt er vast al wel eens van gehoord in de wandelgangen van de supermarkt. Of er zelfs bij staan kijken. Maar wat maakt een superfood nou een superfood? Dat zijn de 12 of meer positieve stoffen die hierin zitten, hierbij kun je denken aan vitamines, mineralen en antioxidanten.
 Of deze foods ook echt een positieve werking hebben op het lichaam, is nog niet voldoende bewezen. Wel weten we dat het tekorten aanvult die vaak uit kant-en-klaar maaltijden zijn gehaald. Die positieve werkingen kunnen zijn, dat je meer energie krijgt, het versterkt je immuunsysteem, ze zuiveren je lichaam en het schijnt dat je door het eten van superfoods ook minder word aangetrokken tot het eten van ongezonde producten.
 Een korte top 3, met hun werking:
1. Chiazaad, deze kleine zwarte zaadjes bevatten veel omgena-3, eiwitten, borium en calcium. Het zaadje kan tot 9x zijn gewicht opnemen en geeft hierdoor snel een verzadigt gevoel, doordat ze bijdragen aan een lagere suikerspiegel waardoor je lijf minder insuline aan hoeft te maken, kun je door deze zaadje ook gewicht verliezen.
2. Spirulina, Deze zoetwateralgen helpen je vooral bij het afvoeren van afvalstoffel en zuiveren van je lichaam (de zogeheten detox) Dit komt door het groenige stofje chlorofyl wat erin zit.
3. Gojibessen, deze rode besjes bevatten veel carotenoïden, 8 essentiële vetzuren en antioxidanten. Deze besjes die diep rood van kleur zijn en een beetje op rozijnen lijken, hebben niet alleen een positieve werking op je nachtrust, maar kunnen ook helpen tegen acne en andere huiduitslag. De meeste van de foods kun je gebruiken in smoothies, als Toppings op yoghurt of havermout of gewoon als snack eten.
Hieronder een receptje voor een chia zaad, banaan pudding. Heerlijk als ontbijt maar ook als tussendoortje.

Benodigdheden: - 125 ml amandelmelk. - 15 gr Chia zaad. - 1 banaan. - 1 tl. Vanille extract. - Toppings: Kaneel en vers fruit.

 Bereidingswijze:
1. Doe de banaan en amandelmelk in een blender en pureer dit tot een gladde drank.
2. Voeg de Chia zaadjes toe, en laat dit één nachtje in de koelkast staan.
3. Je kan de pudding zo eten of lagen maken, bijvoorbeeld: Pudding, blauwe bessen, pudding blauwe bessen en frambozen. Zoals ik heb gedaan.
4. Smullen maar!

1 opmerking: